عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس معتقد است هرچه صنعت دریایی کشور و بازرگانی و ترانزیت از طریق دریا توسعه می‌یابد، تهدیدات دریایی نیز افزایش می‌یابد که نیروی دریایی کشورمان می‌تواند پشتوانه‌ای برای دفع این تهدیدات باشد.

نیروی دریایی جمهوری اسلامی پشتوانه‌ای برای تجارت و دفع مزاحمت‌های دریایی در اقیانوس‌ها

جواد کریمی قدوسی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، ضمن تبریک روز نیروی دریایی به دلاورمردان و دریاداران کشورمان، گفت: قدرت جمهوری اسلامی ایران یک قدرت دریاپایه بوده که از قرن‌ها پیش در سطح بین المللی شناخته شده است و بر این اساس توانسته‌ایم در حوزه اقتصاد و بازرگانی دریا نیز جزء کشورهای اول دنیا باشیم.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ساحل وسیعی در اقیانوس هند، خلیج فارس و دریای خزر دارد عنوان کرد: تنگه مالاکا، تنگه هرمز و تنگه باب المندب مثلث طلایی دنیاست که 70 درصد تجارت دنیا از طریق این سه تنگه انجام می شود از این رو اراده جمهوری اسلامی برای تقویت و گسترش نیروی دریایی خود جهت برقراری امنیت دریا بسیار زیاد.

وی در ادامه با بیان اینکه تلاش جمهوری اسلامی برای تقویت و توسعه نیروی دریایی صرفا به سواحل کشور خلاصه نمی شود، یادآور شد: پیشرفت این قدرت در پیمایش اقیانوس ها نیز قابل مشاهده است تا بتواند با افزایش امنیت مسیر دریایی، تعداد نفتکش ها و کشتی های بازرگانی را افزایش دهد.

کریمی قدوسی با اشاره به افزایش تهدیدهای دریایی در کنار افزایش قدرت دریایی کشورمان، اظهار داشت: در نزدیکی باب المندب و سواحل سومالی، دزدان دریایی مشهوری حضور دارند که در این شرایط ناوگان دریایی نظامی جمهوری اسلامی ایران پشتوانه ای برای تجارت، دفع تهدیدها و مزاحمت های کشورهای متخاصم نسبت به اموال جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه با بیان اینکه اگر پیشرفت کشور در حوزه حمل و نقل را بر سه پایه تعریف کنیم، یکی از آنها حمل و نقل دریایی است، عنوان کرد: سواحل ما در چهارراه دنیا واقع شده که خود نقش مهمی در ترانزیت کشورهای بزرگی مثل چین، روسیه و کشورهای غرب آسیا دارد و جمهوری اسلامی از این طریق می تواند به درآمد سرشاری دسترسی پیدا کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: بخش مهمی از برنامه های توسعه چند ساله کشور بر پایه سرمایه گذاری در سواحل مکران و سواحل اقیانوسی است که طی سالیان متمادی مغفول مانده بود اما اکنون به خصوص در بندر چابهار در حال رشد است؛ دولت و مجلس نیز قطعا در برنامه هفتم تلاش دارند به توسعه این منطقه سرعت بیشتری بدهند./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار