اسماعیل جلیلی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به لزوم و اهمیت گسترش کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها، گفت: تاکیدات مقام معظم رهبری بر تضاربآرا و اندیشهها در محافل علمی و دانشگاهی از اهمیت خاصی برخوردار است، چراکه کرسیهای آزاداندیشی علاوه بر تبادل، تقویت و توانمندسازی افکار، شناخت و آگاهی بیشتری نسبت به موضوعات ایجاد میکنند؛ البته کرسیهای آزاداندیشی شاخصهایی دارد که با رعایت آن شاخصها گفتمان کاربردی و راهگشا حاصل خواهد شد.
نماینده مردم مسجد سلیمان، لالی، اندیکا و هفتکل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از طریق کرسیهای آزاداندشی میتوان زوایای پنهان یک موضوع را آشکار کرد، افزود: باید میان کرسیهای آزاداندیشی که قصد ایجاد معرفت و شناخت بیشتر دارند با محافل و میتینگ هایی که به سمت تنش و تخریب میروند، تفاوت قائل شد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه کرسیهایی که هدف نخست یعنی معرفت و شناخت بیشتر را دنبال میکنند نه تنها مورد پیگرد قانونی قوه قضاییه قرار نخواهند گرفت بلکه با استقبال قشر دانشگاهی و صاحب نظران هم رو به رو میشود البته عدم مصونیت قضایی افرادی که در این محافل حضور پیدا کرده و ابراز اندیشه میکنند جای بحث دارد.
![]() |
جلیلی با بیان اینکه بهتر شدن وضعیت برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها، همانند گذشته به رویکری که برگزارکنندگان آن اتخاذ میکنند بستگی دارد، گفت: امید است در شرایط کنونی جامعه با نگاهی جدید به کرسیهای آزاداندیشی نگریسته شود؛ درواقع باید بین سلیقه شخصی، واقعیتهای موجود و اندیشههای مختلف پیرامون موضوعات مختلف تفاوت قائل شد.
عضو فراکسیون دانشگاهیان مجلس در پایان تاکید کرد: باید اجازه داد جامعه در مواجهه با تفکرات و اندیشههای مختلف قرار گیرد تا رشد و پختگی فکری حاصل شود./
پایان پیام