علی اصغر یوسف نژاد درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به ضرورت فرهنگ سازی برای استفاده از کالای ایرانی و تغییر ذهنیت مردم نسبت به کیفیت کالای داخلی گفت: بخشی از این مسئله مربوط به فضای فرهنگی و باورهای غلطی است که در جامعه وجود دارد که کالای خارجی بهتر از کالای داخلی است.
ذهنیت مردم نسبت به کیفیت کالای خارجی ناشی از تبلیغات است
نماینده مردم ساری و میاندرود درمجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد:بخشی از شکل گیری این ذهنیت نیز ناشی به تبلیغات برای کالای خارجی از طریق رسانه ها از جمله صداو سیما و مطبوعات؛برمی گردد که باید محدود تا حدودی از آن جلوگیری شود.
وی افزود: بخش دیگری از این موضوع نیز به تولیدکنندگان مربوط می شود که باید به این فکر باشند که بسته بندی، کیفیت،ماندگاری و قیمت کالایی که ارائه می دهند،همه ی شاخص های یک کالای خوب را داشته باشد و در مدت زمان مشخص خودش را نشان دهد.
یوسف نژاد تصریح کرد: آنچه که می تواند براین تفکر غلبه کند،نوع تولید است که دارای کیفیت،قیمت مناسب،خدمات پس از فروش و عمر مفید مشخص بوده و با استانداردهای داخلی و بین المللی تطبیق داشته باشد.
تحقق اقتصادمقاومتی مسیری جز توجه به تولید داخلی ندارد
وی با بیان اینکه چاره ای جز حرکت به سمت حمایت از تولید داخلی نداریم، خاطرنشان کرد: تحقق اقتصاد مقاومتی مسیری جز توجه به تولید داخلی ندارد و باید مسئولان و رسانه ها در اظهارنظرها و مباحثی که برای مردم مطرح می کنند،خرید کالای ایرانی را ارزش بدانند درحالی که متاسفانه وضع موجود به گونه ای است که خرید کالای خارجی به عنوان ارزش قلمداد می شود.
عده ای استفاده از کالای خارجی را پرستیژ می دانند
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه بعضی از مواقع عده ای استفاده از کالای خارجی را برای خود نوعی پرستیژ می دانند،افزود: کالای خارجی در مقایسه با کالای ایرانی هیچ ویژگی و ترجیح خاصی ندارد و ممکن است وقتی این کالاها را از نظر شاخص ها با یکدیگر مقایسه می کنیم، بعضی از کالاهای ایرانی کیفیت بیشتری نسبت به مشابه خارجی داشته باشند.
وی ادامه داد: از آنجایی که برای عده ای از نظر فکری کالای خارجی به عنوان "برند" ، "مارک" ، "پرستیژ" و "کیفیت مناسب" جا افتاده است باید بیشتر در این زمینه تلاش کرد تا از نظر فرهنگی ذهن مردم برای مصرف کالای داخلی آماده شود.
نشان استاندارد به معنی رعایت حداقل ها در تولید است
عضوکمیسیون شوراها و امورداخلی کشور در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سئوال که آیا استاندارد بودن کالای ایرانی می تواند به مردم برای خرید آن اطمینان دهد، گفت:داشتن نشان استاندارد به معنی کیفیت نیست؛بلکه رعایت حداقل ها است هرچند که می تواند مرجعی برای تصمیم گیری و قضاوت مردم بوده و قابل اعتنا باشد.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اینکه تولیدات داخلی مورد توجه قرارگرفته و به آن ها جایزه داده شود، به مرور زمان برای مردم نهادینه شود که مرجعی این کالاها را تائید کرده خوب است؛اما باید توجه کرد که آن مراجع تائیدکننده نیز اعتماد عمومی را بدست آورده و به صورت گسترده و بدون برنامه و با هر کیفیتی این نشان ها را به کالاها ندهند./
پایان پیام