وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزایش قیمت گوشی‌های موبایل پس از اجرای طرح رجیستری را ناشی از افزایش قیمت دلار و ارز آزاد دانست و گفت: از ۱۴ بهمن‌ یک مدل گوشی دیگر زیرپوشش طرح رجیستری قرار می‌گیرد.

دلیل گران شدن گوشی از زبان وزیر ارتباطات/ ۳۴ درصد روستا‌ها از سه خدمت تلفن همراه، اینترنت و ثابت برخوردارند

به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛ محمدجواد آذری جهرمی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به طرح ثبت تلفن همراه اظهار کرد: برخی می‌گویند با اجرای این طرح قیمت تلفن همراه ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده است، اما این موضوع صحیح نیست و روزی که طرح را اجرا کردیم، دلار ۳۹۰۰ تومان بود و امروز بیش از ۴۵۰۰ تومان است. همچنین آن زمان ارز مبادله‌ای ارائه می‌شد، اما اکنون تنها ارز آزاد داده می‌شود، بنابراین طبیعی است که افزایش قیمت داشته باشیم.

وی با بیان این‌که طرح رجیستری را با قاطعیت پیش می‌بریم، افزود: اگر این طرح باعث افزایش درآمد واردکنندگان رسمی شده باشد، موفقیت را نشان می دهد، زیرا بدین معناست که کانال رسمی واردات گوشی رونق پیدا کرده است، اما این‌که سازمان تامین اجتماعی به حوزه واردات گوشی ورود کرده است به وزارت صمت ارتباط دارد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به مجراهای قانونی واردات گوشی، بیان کرد: هدف ما این است که برای واردات گوشی از مجرای قانونی انحصاری ایجاد نشود که افزایش قیمت بازار را در پی داشته باشد. وزارت صمت نیز اعلام کرده است برای صدور مجوز محدودیتی نداریم.

آذری جهرمی گفت: همچنین بحث‌هایی بود برای این که به فروشگاه‌های عرضه تجهیزات الکترونیکی به صورت آنلاین مجوز داده شود. از این به بعد گوشی‌هایی که مشمول رجیستری می‌شود، آسیایی است که بازار زیادی دارد، اما باید در برابر اشکالاتی که برای مردم به وجود می‌آید پاسخگو باشیم.

آذری جهرمی با بیان این‌که یک ریال از هزینه رجیستری به وزارت ارتباطات نمی‌رود، گفت: طرح ثبت گوشی همراه حتی هزینه‌های مالی برای ما داشته است و ما از بعد مسئولیت‌پذیری نیز هزینه را پذیرفتیم ، البته این‌که هزینه‌های قاچاق به دولت برگردد در توسعه اقتصاد تاثیرگذار است.

وی خاطرنشان کرد: فاز دوم طرح رجیستری برای مردم منافعی دارد و از سرقت گوشی‌های تلفن همراه که مشکلات زیادی را ایجاد کرده است تا حدود زیادی جلوگیری می‌کند، نظارت خوبی در بازار وجود دارد و 14 بهمن‌ یک مدل گوشی دیگر زیرپوشش رجیستری قرار می‌گیرد.

  آینده اقتصاد دنیا، اقتصاد دیجیتال است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: با ایستادگی در برابری فناوری نمی توانیم سهمی برای خود دریافت کنیم و باید شیوه نامه برخورد با آن را داشته باشیم.محمدجواد آذری جهرمی گفت: فناوری زندگی بشر را تغییر داده است و ایستادگی در برابر آن منطقی نیست و هرکسی باید شیوه نامه خود را در برابر فناوری داشته باشد تا خود را تثبیت کند.

آذری جهرمی با اشاره به برنامه ریزی کشورها در حوزه اقتصاد دیجیتال، اظهار کرد: در سال ها گذشته 10 شرکت نخست دنیا را شرکت های نفتی تشکیل می دادند اما اکنون شرکت های فناوری اطلاعات جای آنها را گرفته اند و آمریکایی ها سرمایه گذاری جدی را در این عرصه انجام داده اند.

عضو کابینه دولت تدبیر و امید با بیان اینکه در عرصه کنونی کشورها در حال از دست دادن حاکمیت خود هستند و در مقابل شرکت ها در حال قدرت گرفتن هستند، تصریح کرد: با ایستادگی در این حوزه ها سهمی برای خود ایجاد نمی کنیم و عرصه فناوری اطلاعات عرصه خلاقیت هاست و چند راه در مقابل آن بیشتر نداریم.

بالاترین مقام مسئول حوزه ICT کشور با تشریح روش های پیش رو در برخورد با عرصه فناوری خاطرنشان کرد: نخستین راه این است که در مقابل آن و سیلی که به راه افتاده است ، تسلیم شویم یا اینکه در مقابل فناوری مقاومت کنیم و بایستیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه روشهای برخورد با فناوری در این دو روش احاطه نمی شود، گفت: گزارش های بین المللی نشان می دهد که از نظر شاخص های مربوط به خلافیت ایران از کل دنیا در رتبه بالاتری قرار دارد که این نشان می دهد که در کشور خلاقیت داریم و لذا نیاز به چشم انداز، راهبرد و سیاست در این حوزه داریم.

وی با اشاره به جلسات و مذاکرات متعددی که مرکز تحقیقات ارتباطات و فناوری اطلاعات با دستگاه ها و نهادهای مختلف داشت، افزود: مثلث Big Data، iOT و AR تحولاتی را در دنیا ایجاد می کنند و آینده اقتصاد دنیا اقتصاد دیجیتال است.

آذری جهرمی نخستین اقدام دولت را در مواجهه با فناوری ، آموزش دانست و اظهار کرد: باید دانش دولت و حاکمیت را بالا ببریم و اینکه اطلاع رسانی کنیم که چه تغییراتی در حال وقوع است.

عضو کابینه دولت تدبیر و امید با اشاره به گزارش مرکز ملی فضای مجازی و همچنین گزارش اخیر دولت، تصریح کرد: برغم وجود ضعف ها، آمادگی پذیرش در بدنه دولت بالاست.

بالاترین مقام مسئول حوزه ICT کشور با بیان اینکه غرب به دنبال آن است که در این اکوسیستم طراحی شده اقتصاد کل دنیا را از آن خود کند، خاطر نشان کرد: ما باید به دنبال سهم خودمان از این اقتصاد باشیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه ساختارهای درونی حاکمیت آن چنان نیست که چابکی لازم برای تحولات را داشته باشد، به طرح تغییر اساسنامه جدید سازمان فناوری اطلاعات در کمیسیون اقتصادی دولت اشاره کرد و گفت: مطابق اساسنامه جدید سازمان فناوری اطلاعات از یک سازمان حاکمیتی به یک سازمان توسعه دهنده تبدیل می شود و در کنار پست بانک و مرکز تحقیقات ارتباطات و فناوری اطلاعات سه گانه ای برای مشارکت در پروژه ها تبدیل می شود.

وی با بیان اینکه برای استارت آپ ها از مرحله سرمایه گذاری تا مرحله بلوغ مدل های مختلفی برای سرمایه گذاری باید وجود داشته باشد، افزود: مدل تامین مالی جمعی طی چهارماه گذشته تدوین شده است و باید کار از جایی شروع شود تا بعد از مشخص شدن مشکلات تغییرات در آن ایجاد شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلام اینکه اگر با استفاده از ظرفیت های موجود موانع کسب و کارهای نوپا را بر نداریم، بازار را با خارجی ها واگذار می کنیم، گفت: مهمترین اقدامی که در حال انجام است تعیین چشم انداز و سند استراتژی ایران در اقتصاد دیجیتال است که با محوریت معاونت برنامه ریزی این وزارتخانه درحال نوشتن است و ظرف یک ماه آینده باید تکمیل شود.

آذری جهرمی با بیان اینکه سهم بخش تلکام در اقتصاد دیجیتال مشخص است درحالی سهم فناوری اطلاعات با دیگر حوزه ها ترکیب شده و به تنهایی مشخص نیست، اظهار کرد: بنابراین هدفی برای پیگیری در بخش فناوری اطلاعات وجود ندارد و بازیگران این عرصه نیز به جایی نمی رسند و بنابراین در بودجه سال آینده فناوری اطلاعات قطعا باید سرفصل داشته باشد و تکلیف آن در قانون بودجه مشخص باشد.

بالاترین مقام مسئول حوزه ICT کشور با بیان اینکه پیام رسان ها زیرساخت بسیاری از حوزه ها به شمار می روند، افزود: آینده این کشور و همچنین دنیا چه بخواهیم و چه نخواهیم بر عرصه اقتصاد دیجیتال است و اگر کشوری بدنبال حاکمیت خود باشد باید در این عرصه حرفی برای گفتن داشته باشد.

۳۴ درصد روستا‌ها از سه خدمت تلفن همراه، اینترنت و ثابت برخوردارند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: باید به جای لایه عمومی، لایه کاربردی را فراهم کنیم تا روستایی توانمند شود نه اینکه پول یارانه و عرق کار سخت را خرج سرگرم شدن در فضای محازی کند.

جلسه جمع بندی و رسیدن به وحدت رویه در ارایه خدمات ارتباطی به روستا‌ها با حضور وزیر این حوزه و دستگاه‌های متولی برگزار شد.

در این جلسه از طریق سامانه بررسی وضع کیفی ارایه خدمات ارتباطی در روستا‌های کشور، اقدامات وزارت ارتباطات در روستا‌ها قابل مشاهده شد تا مورد استفاده دیگر دستگاه‌ها قرار گیرد.

وزیر ارتباطات گفت: در این سامانه ۶۴ هزار روستا بررسی شده است که بررسی در ۵۵ هزار و ۴۷۷ روستا با درایو تست (ازمایش میدانی) انجام شده است و در ۷ هزار روستا اجازه ورود نگرفته ایم.

وی گفت: در این بررسی مشخص شد ۳۴ درصد روستا‌های بررسی شده دارای هر سه سرویس موبایل، اینترنت و ثابت هستند، ۵۱ درصد ۲ سرویس و ۱۰ درصد فقط یک سرویس دارند. ۳ درصد هیچ سرویسی ندارند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به گفته وزیر ارتباطات؛ ایرانسل طبق پروانه تا پایان سال وعده داده است در ۲۱ هزار روستایی که پوشش ندارد خدمات نسل ۲،۳ و ۴ را ارائه کند که در این صورت وضع روستا‌ها بهتر خواهد شد./

پایان پیام

برچسب‌ها

آخرین اخبار